Website hacks veelgestelde vragen2017-03-15T13:38:40+00:00

Website hacks veelgestelde vragen

Bericht van hostingprovider dat mijn website is gehackt. Site is offline. Wat moet ik doen?2017-03-15T12:33:35+00:00

Voor uw hostingprovider is het heel vervelend als uw website is gehackt. Omdat een server wordt gedeeld met heel veel websites hebben alle websites en dus de hostingprovider er last van dat uw website is gehackt. Vandaar de ‘drastische’ actie om uw website dan maar offline te halen. De enige mogelijkheid is om zo snel mogelijk uw complete website te laten inspecteren en een schone variant terug te plaatsen. Vervolgens kunt u uw hostingprovider verzoeken uw website weer online te plaatsen. Uiteraard kunnen wij dit alles ook voor u regelen. Bekijk ons website hacks aanbod.

Mijn e-mail komt bij veel mensen in de SPAM, heeft dit met mijn website te maken?2017-03-15T12:29:31+00:00

Het zou kunnen dat dit met uw website te maken heeft. Om hier zeker van te zijn kunt u contact met ons opnemen, dan controleren wij het voor u. Het kan zijn dat uw website is of dat het ip-adres van uw website (vaak gedeeld met honderden anderen) is ‘geblacklist’. Dit gebeurd wanneer uw website/ip-adres vaak voorkomt in het versturen van SPAM berichten. Ook kan het zijn dat uw website is gehackt en dat hackers (vaak onzichtbaar) grote hoeveelheden e-mail via uw website/hosting versturen. Als dit zo is, neem dan zo spoedig mogelijk een expert in de arm om de problemen op te lossen. Uiteraard kunnen wij u hier ook mee van dienst zijn. Bekijk ons website hacks aanbod.

Als mensen mijn website willen bezoeken krijgen ze een rood scherm van Google te zien? Wat moet ik doen?2017-03-15T12:24:22+00:00

Dit rode scherm noemen we ook wel “Google red screen of death”. Dit betekent dat Google kwaadwillende software/code op uw website heeft gedetecteerd en bezoekers hiervoor wil waarschuwen. Let op, dit kan grote consequenties hebben voor uw indexatie binnen Google en andere zoekmachines. Uw website is vanaf dit moment geregistreerd op zogenaamde ‘blacklists’. Dit zijn bibliotheken waar veel browsers, zoekmachines en anti-virussoftware naar kijken. Via de goede wegen kunt u bij Google verwijdering aanvragen. Let op, u dient er 100% zeker van te zijn dat u alle infecties heeft verwijderd voordat u de aanvraag doet. Als Google wel weer een infectie tegen komt of uw website heeft toch nog backdoors dan zullen de consequenties steeds groter zijn. Ons advies als uw website en zoekverkeer belangrijk is? Neem zo snel mogelijk een expert in de arm die voor u de problemen oplost. Uiteraard kunnen wij u hier ook mee van dienst zijn. Bekijk ons website hacks aanbod.

Mijn website was gehackt en heb een update gedaan, maar het probleem komt terug. Hoe kan dit?2017-03-15T12:18:01+00:00

Wanneer uw website wordt gehackt komt u hier achter omdat er bijvoorbeeld veel SPAM wordt verstuurd of omdat u vreemde pagina’s op uw website heeft staan. Echter is de ‘echte’ hack vooral wat er achter de schermen en dus niet zichtbaar is gebeurd. We noemen dit wel een ‘backdoors’. Dit zijn geïnfecteerde bestanden die ergens tussen de duizenden bestanden staan. Ondanks dat uw software weer up-to-date is kunnen hackers dus nog steeds deze backdoors benaderen en zo uw website weer infecteren. Om deze problemen structureel op te lossen is technische expertise en ervaring nodig. Uiteraard kunnen wij de hack voor u oplossen.

Hoe kan het dat mijn website is gehackt?2017-03-15T12:12:52+00:00

Dit is een vraag die niet eenvoudig kan worden beantwoord. Allereerst hebben we natuurlijk verschillen tussen de diverse web-applicaties zoals bijvoorbeeld de bekende CMS systemen Joomla & WordPress. We geven hieronder een aantal bekende oorzaken van hacking.

Gehackte wachtwoorden op uw lokale systemen

De wachtwoorden van uw hostingprovider of website zijn vaak opgeslagen op uw computer en op de computers van personen waar u deze gegevens heen heeft gestuurd. Het kan zijn dat een computer is geïnfecteerd met een virus/spyware die deze wachtwoorden in de achtergrond naar hackers stuurt. Controleer d.m.v. bekende virusscanners zoals AVG Gratis versie of HiJackThis. Pas vervolgens alle wachtwoorden van uw website, hosting en e-mail aan.

Verouderde software

Een gemiddelde webapplicatie heeft duizenden bestanden (code) als ‘motor’ van het systeem. Deze code wordt geschreven door mensen en mensen maken fouten. Hackers zijn dagelijks bezig om onveilige ingangen te vinden in deze duizenden bestanden. Als zo’n ingang wordt gevonden is dit direct een ingang voor honderdduizenden websites aangezien veelal dezelfde systemen worden gebruikt. Zo gauw deze hack-pogingen bekent worden zorgen de ontwikkelaars er voor dat de problemen worden opgelost aan de hand van een update. Het is dus van groot belang om uw website zo actueel mogelijk te houden.

‘Foute’ software geïnstalleerd

Stel voor u wilt een fotogalerij op uw WordPress of Joomla website. Zonder al te veel kennis kunt u dit zelf installeren maar weet u eigenlijk wat u precies installeert? Ja, er zal vast en zeker functionaliteit aanwezig zijn voor de fotogalerij maar de ontwikkelaar kan iedere code meegeven die hij of zij wil. Iedereen kan theoretisch plugins/add-ons aanbieden voor deze systemen en die worden niet door iemand gecontroleerd. Wat dus vriendelijk lijkt kan heel goed een potentieel virus of malware zijn. [Tips]

Hostingprovider

Het komt vaak voor dat niet uw website direct maar de hostingprovider is gehackt. Alle websites/platformen op zo’n server hebben daar dan instant last van. Het is belangrijk dat uw provider ook tijdig updates doorvoert, achter uw website draait namelijk nog veel meer software om uw website en e-mail te laten functioneren en ook deze moet altijd worden geupdate. [Tips]