Website hacks tips2017-03-15T13:36:55+00:00

Website hacks tips

Neem kwalitatief hoogwaardige webhosting2017-03-15T14:02:54+00:00

Geen ondernemer of bedrijf schrikt van €20 tot €40 voor een telefoonabonnement. Maar voor websites geldt vaak ‘zo goedkoop mogelijk’, maar is dit verstandig? Nee zeggen wij. Als je webhosting vergelijkt met een auto kun je een relatief onveilige, oude en trage Fiat of een hagelnieuwe veilige en snelle Mercedes kopen. Het enige grote verschil is dat u een auto kunt zien en uw hosting niet. Waar zitten de kwaliteitsverschillen dan? En welke voordelen heeft dit? Hieronder een aantal punten dat de kwaliteit van webhosting bepaald.

Punten Lage kwaliteit (goedkoop) Hoge kwaliteit (duurder)
Webserver hardware (specificaties van de server) Verouderde tragere hardware Moderne snelle en betrouwbare hardware
Opslag HDD (Hard Disk Drive) SSD (Solid State Drive)
Aantal klanten/websites op server Zo veel mogelijk (trager) Gebalanceerd (sneller)
Gebruik van commerciële software voor beveiliging Nee of beperkt Ja
Server locatie Vaak buiten NL Binnen NL
Klantenservice Beperkt Meedenkend
Focus Op de massa Klangericht

Natuurlijk is het zo dat je niet alle bedrijven over 1 kam kunt scheren. Het geeft ook een algemeen beeld, net als bij de auto. Goedkoop is meestal niet goed, niet veilig, niet stabiel en niet snel. Misschien is het goed om eens te kijken wat u voor een paar euro per maand meer krijgt. Factoren als veiligheid & snelheid zijn ook factoren die meewegen met uw zoekmachine beoordeling. Wilt u vrijblijvend advies? Neem dan contact met ons op.

Installeer niet zo maar plugins, code of software2017-03-15T13:43:09+00:00

Iedere code (dus toevoeging) aan uw website is een potentieel ‘lek’ in uw site. Heeft u de functionaliteit echt nodig? Neem dan de volgende voorzorgsmaatregelen:

  • Doe onderzoek naar de beste optie voor de gewenste oplossing
  • Bekijk reviews, de voor- en nadelen
  • Bezoek de website van de ontwikkelaar, lijkt dit legitiem? Zoek hier ook over op Google
  • Bij voorkeur, laat de installatie doen door een expert. Die kan de kwaliteit beoordelen en eventuele veiligheidsproblemen direct oplossen

Kiest u ervoor de installatie toch te doen? Denk er dan aan dat u de software up-to-date moet houden.

Neem bij hacks snel een expert in de arm2017-03-15T13:26:24+00:00

Het lijkt misschien op ‘spreken voor eigen parochie’ maar wij zien vaak dat klanten voordat ze de problemen bij ons laten oplossen al vele wegen hebben bewandeld. De problemen worden hierdoor alleen maar groter. De indexactie in Google loopt terug, bezoekers kunnen uw website niet bezoeken, u kunt problemen krijgen met de e-mail, het kost tijd en frustratie, etc. Wees verstandig als je de kennis niet in huis hebt, neem een expert in de arm. Uiteraard kunnen wij dit alles ook voor u regelen. Bekijk ons website hacks aanbod.

Zorg er voor dat uw website software up-to-date is2017-03-15T13:21:18+00:00

Dagelijks zijn hackers bezig onveiligheden in software te vinden en te misbruiken. Aan de andere kant zijn ontwikkelaars dagelijks bezig deze ‘lekken’ te dichten. Het is dus van groot belang om uw software up-to-date te houden. U kunt dit zelf doen maar uitbesteden aan een specialist is in de meeste gevallen verstandiger.
Extra tip: Maak voordat u een update gaat uitvoeren een backup van uw database en bestanden. Mocht er iets mis gaan tijdens de update dan kunt u eenvoudig terug naar een vorige versie.

Kies sterke wachtwoorden2017-03-15T13:04:57+00:00

Het kan soms klinken als ‘gezeur’ maar het is erg van belang om sterke wachtwoorden te kiezen. Robots (Spiders) van hackers proberen over het algemeen door gokken of lijsten van veelgebruikte wachtwoorden op uw website ‘af te vuren’. Hoe moeilijker uw wachtwoord is hoe langer het zal duren voordat de hackers uw wachtwoord kan raden. Om u een idee te geven (indicatie).

  • Het wachtwoord “welkom” is binnen 18 seconden door een computer te raden.
  • Het wachtwoord “Hs3#cshaJK2” is binnen 4 millennia door een computer te raden.

Extra tip: Kies naast een sterk wachtwoord ook een sterke gebruikersnaam. Bijvoorbeeld @Nt0N i.p.v. Anton.